Forum SLO ljubiteljev RPG, FRP in podobnih iger. Poleg tega se na tem forumu dobivamo ljubitelji namiznih RPG sistemov, naprimer d&d. Na tem forumu je velik poudarek na namiznem RPG sistemu, imenovanem Magic and monsters (M&M).


You are not connected. Please login or register

Splošna pravila

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1 Splošna pravila on Sob Jun 02, 2012 3:51 am

Admin


Admin
Pri splošnih pravilih bom kratek in jedrnat.

Ko trikrat prekršiš pravila pristaneš v skupini izobčenci za 1 dan. Ko šestič prekršiš pravila pristaneš v skupini izobčenci za 1 teden, in tvoj vzdevek je za vse večne čase zapisan v temi sramotilno steber. Če te to ne izuči, in desetkrat prekršiš pravila, letiš s foruma.

No, zdaj ko sem vas dodobra prestrašil z kaznimi, bom pa napisal še koristi ki jih dobiš z upoštevanjem pravil. Če redno upoštevaš pravila in tvoj vzdevek ni v temi sramotilni steber, in če si nasploh dober član, lahko postaneš moderator (podkupnine sprejemam le v čokoladi!).

Kakšna pa so ta pravila? Sveta trojica iz katere vsa pravila izhajajo so: NE POŠILJAJ NEŽELENIH SPOROČIL (spam), UPOŠTEVAJ PRAVILA LEPEGA VEDENJA IN NE KRŠI TEH PRAVIL. No, pa začnimo z razlago. SPAM so neželena sporočila, oziroma sporočila ki so povsem nepotrebna. Dober primer teh so sporočila z eno samo besedo. Pravila lepega vedenja se nanašajo na spletni bonton ki je bolje predstavljen spodaj, skratka pravila lepega vedenja. Kršenje teh dveh pravil pa prinese kazen.

Poleg svete trojice pa obstaja še kup manjših pravil. Bom začel kar s tistim česar ne smete delati, da vas malce prestrašim. In sicer ne smete početi teh stvari: Vsako posredovanje pornografije je na tem forumu prepovedano. Žaljenje uporabnikov je prav tako prepovedano. Posredovanje strani z nelegalnimi prenosi vsebine je prepovedano, razen z dovoljenjem vodstva foruma. Zaželeno pa je da konstruktivno komentirate igre, igrate namizne RPG sisteme na daljavo preko tega foruma, pišete opise iger in podobno. Pa poskusite pisati v knjižni Slovenščini!

Kaj pa so tista pravila lepega vedenja, ki je eden izmed pravil svete trojice? Govora se gre o spletnem bontonu, ki je skoraj identičen običajnemu. Na kratko: ne sme se žaliti drugih uporabnikov, pisati z samimi velikimi črkami (primer: KAJ PRAVIŠ!), ker se to upošteva na spletu kot kričanje. Poleg tega ne podvajajte črk (primer: Kaj praaaaaaaviš!), in ne prilepite sporočil polnih smeškov.

To je to, upam pa da vas nisem s pravili preveč prestrašil.

Poglej uporabnikov profil http://rpgs.forumsl.net

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu